понеділок, 10 грудня 2018 р.

Завдання ІI етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій 2018/2019 н.р.


ПРАКТИЧНИЙ ТУР

В умовах сьогодення, складної економічної ситуації щодня виникають різноманітні ризики та пов’язані з ним проблеми. Тому питання захисту від них населення, різноманітних підприємств і установ, їхнього майна та законних інтересів є надзвичайно актуальним. Однією з форм такого захисту є страхування у різних його видах. Свідомо чи несвідомо ми щодня зустрічаємось зі страхуванням та користуємось ним. Тому необхідно підвищити свої знання в даній сфері.
Учаснику олімпіади пропонується спробувати себе в якості працівника страхової компанії, для чого необхідно виконати наступні завдання засобами MS OFFICE відповідно до умов задач та файлів-інструкцій. Використання VBA ЗАБОРОНЕНО!

 Увага! Необхідні матеріали для виконання завдань знаходяться у теці Учаснику
Умова задачі «Страховий договір»
(Завдання виконується виключно засобами MS Word,
результат роботи учасника зберегти у файл Страховий_договір.docx (Страховий_договір.doc))
Пропонуємо Вам створити шаблон страхового договору за зразком який подано у файлі «Договір.JPG». Всі необхідні файли для договору подані у корені папки Word.
В створеному шаблоні налаштувати введення даних тільки у відповідні поля форм та заборонити можливість правки самого тексту договору. У користувача даним договором має бути можливість отримати довідку по відповідному полю натиснувши кнопку F1. При збереженні документу встановити захист з паролем 123.


Умова задачі «Динаміка продажів»
(Завдання виконується виключно засобами MS EXCEL,
результат роботи учасника зберегти у файл План_факт.xlsx (План_факт.xls)
Учаснику олімпіади пропонується спробувати себе в якості керівника підрозділу страхової компанії, який має підготувати звіт про обсяг продажів його підрозділу за минулий рік. Для наочності він має побудувати діаграму продаж на основі наявних фактів. Зразок діаграми та вихідні дані подано у папці Excel.
Умова задачі «Правила проїзду перехресть із круговим рухом»
(Завдання виконується виключно засобами MS PowerPoint)
Результат роботи учасника зберегти у файл ПДР.pptx (ПДР.ppt)

Учаснику пропонується відтворити анімовану презентацію «Правила проїзду перехресть із круговим рухом» відповідно до зразка ПДР.gif. Початкове розміщення автомобілів наступне: жовтий автомобіль знаходиться у пункті А; червоний – у пункті B; зелений – у пункті C; синій – у пункті D (див. рис.). Проїзд перехрестя жовтим автомобілем здійснюється із пункту А в пункт Е; червоний автомобіль – з пункту B у пункт F; зелений – з пункту С в пункт G; синій – з пункту D в пункт H.   Умови проїзду перехрестя: зелений автомобіль пропускає жовтий; жовтий автомобіль пропускає синій; червоний автомобіль рухається без перешкод. Зміна напрямку руху кожного автомобіля супроводжується покажчиком повороту жовтого кольору відповідно до анімації (Всі вхідні  файли подані у папці PowerPoint).


Умова задачі «Каталог електрокарів»
(Завдання виконується виключно засобами MS ACCESS)
Результат роботи учасника зберегти у файл Страхова.accdb(Страхова.mdb)
Учаснику пропонується розробити каталог електроавтомобілів провідних компаній за зразком (Рис. 2). База призначена для користувача, який може здійснювати пошук електромобіля за виробником та відповідною його моделлю. До того ж база повинна передбачити можливість порівняння технічних характеристик двох електрокарів. Обов’язковим елементом каталогу має бути наявність годинника вгорі головної форми «Головна» вікна програми, який відображатиме реальний час (Рис.2).
Рис.2
Під час натискання кнопки «Список наявних автомобілів» повинно відкритись вікно «Автомобіль» (рис. 3), яке дозволить користувачеві переглянути детальну інформацію щодо автомобіля під час натискання кнопки «Детальніше» (форма рис.4)
Рис.3


Рис.4
Форма, що відображатиме детальну інформацію про автомобіль повинна вгорі містити назву виробника і відповідну модель авто, а також кольори кузова та салону у вигляді кольорових прямокутників, які відповідають кольоровій гаммі зазначеній  у базі.

Під час натискання кнопки «Порівняльна характеристика» форми «Головна» повинно з’явитися вікно, яке дозволить здійснювати порівняння технічних характеристик двох автомобілів (див. рис. 5)
Рис. 5



Немає коментарів:

Дописати коментар